Изаберите Паге

Живојин са КиМ узгаја јагоде, неопходна је помоћ државе

Живојин Ивковић из Сувог Дола код Липљана решио је да узгаја јагоде, не би ли успео да прехрани породицу, јер од очевог минималца не може да се живи. Надао се обећањима из општине Грачаница да ће му помоћи да покрене овај посао, међутим како је време пролазило од обећања ништа, а није желео да стане па је сав репроматеријал потребан за подизање засада узео на вересију. Сада враћа дугове.

Фото: Приватна архива

Оно што највише боли људе који своје парче хлеба желе да зараде својим поштеним радом, јесте чињеница да све локалне самоуправе на КиМ углавном помажу људима који се не баве пољопривредом или су запослени, а многи од њих добијене машине продају за неколико месеци.

„Желим да радим, али ми је потребна помоћ у виду пољопривредних машина и репроматеријала за садњу. Од сопственог рада може да се живи, али ми смо повратничка породица и немамо довољно добре услове за пољопривредну производњу. Ожењен сам и живим са још два брата у стричевој кући. Отац ми помаже у послу, али ми је потребна помоћ, баш онаква какву пружају општинске власти, многима овде у селу и у другим селима. Надао сам се помоћи, па сам ушао у овај посао са ризиком. Сада враћам дугове, плаћам чак и превоз до хладњаче“.

Фото: Приватна архива

Живојин се и даље нада да ће помоћ стићи до пролећа како би успео да производњу повећа за још 10 ари површине, јер верује у своју државу и на све изјаве које стижу из Канцеларије за Косово и Метохију гледа са оптимизмом. Без помоћи неће моћи да настави да ради започети посао који му је тренутно једина нада за опстанак.

„И даље гајим наду да ће помоћ стићи, јер код мене може да се види оно што радим, засади постоје, а постоји и жеља да проширим производњу, зато и овим путем молим надлежне да ми помогну“.

Живојин је један од примера да је могуће прехранити породицу сопственим радом уз искрене намере надлежних институција.
Уколико желите да помогнете Живојину и његовој породици, можете га позвати на број телефона: 0649548468.

Извор: Фејсбук страница Косово и Метохија

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest