Изаберите Паге

ЗАПАД ДИРИГУЈЕ: Црна Гора неће повући признање шиптарских терориста

Министар спољних послова Црне Горе Ђорђе Радуловић поновио је да Влада не може да повуче одлуку о протеривању амбасадора Србије Владимира Божовића, јер би то, како је образложио, представљало кршење конвенција, преноси Спутњик. Навео је и да Подгорица неће покренути поступак за повлачење признања терористичке творевине под називом „Република Косово“.

Ђорђе Радуловић

Радуловић је то изјавио одговарајући на питање Јола Вучуровића из Демократског фронта који је оценио да Божовића није протерала Црна Гора, већ монтенегрински екстремизам.

Шеф црногорске дипломатије сматра да је у вези са тим проблемом „ова Влада кривац без кривице“, додајући да одлуке попут оне око Божовића никад нису пожељне и да не приличе добросуседским односима.

„Имајући у виду да смо у кући закона, ја не могу да очекујем ни од кога да тражи од ове владе да крши законе, а конвенције су такође нека врста закона“, навео је Радуловић.

Он је навео да је сигуран да Србија може да пошаље новог амбасадора који ће радити на приближавању две земље.

Ако је одлука Србије да Божовић остане амбасадор, ми то поштујемо, али се мора покренути процедура агремана. Поновно тражење агремана било би преседан у дипломатској пракси, па би требало у духу блискости и пријатељства радити да нађемо решење како би без хипотеке прошлости унапредили односе“, истакао је Радуловић.

Радуловић је, такође, рекао да Влада неће покренути поступак за повлачење признања терористичке творевине „Косова репубљик“, што представља својеврсан скандал једне државе, у којој је преко 80% становништва против признања шиптарских терориста са Косова и Метохије.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest