Изаберите Паге

Вулин тврди да полиција брине о Србима на КиМ

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је у Куршумлији, након обиласка Координационе управе за Косово и Метохију, да Срби из јужне српске покрајине треба да знају да полиција, иако није присутна на КиМ, води рачуна о њиховој безбедности.

Александар Вулин / Фото: Стефан Јокић

„Координациона управа за Косово и Метохију Министарства унутрашњих послова ради веома важан посао. Сва лична документа, регистарске таблице, све што је потребно за свакодневни живот свих Срба који живе на простору Косова и Метохије овде се сабира и чинимо све да се у подручним управама где су измештене наше управе са КиМ обезбеди да људи могу да обаве послове из надлежности МУП-а“, каже Вулин.

И поред тога што је 1999. године Резолуцијом 1244 са простора Косова и Метохије уклоњено активно присуство наше полиције, Координациона управа за КиМ, како је навео министар Вулин, ради важан и одговоран посао, а на нама је да им помогнемо и да поручимо да ће они увек бити ту за све Србе са простора КиМ.

Вулин је додао да Координациона управа води рачуна и о безбедности свих Срба на простору Косова и Метохије, прати шта се дешава и води рачуна да се не деси ништа што је лоше, што је зло.

„Ми нисмо на простору Косова и Метохије, али то нас не спречава да добро познајемо ситуацију, да о њој обавештавамо и носиоце међународне заједнице, који су одговорни за безбедност Срба на простору Косова и Метохије. Срби на КиМ треба да знају да њихова полиција увек брине о њима“, закључио је Вулин.

Чињеница је, да су Срби на Косову и Метохији препуштени сами себи. Питање које ће се увек постављати је, зашто је полиција, војска и остале институције, противуставно повучене са окупиране јужне српске покрајине?

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest