Изаберите Паге

Током НАТО агресије покренута сајбер операција „Тесла 036“

У ноћи између 29. и 30. марта 1999. године, током НАТО агресије на Србију, покренута је прва здружена сајбер операција „Тесла 036” у којој су учествовале три групе наших инжењера.

Косово је Србија!

Креирањем више од 50 вируса и DoS нападима онеспособљен је главни имејл сервер у Бриселу, један на носачу авиона и један у Вашингтону.

Покупљени су мејлови Џејмија Шеја и неколико високиx војниx званичника, што је резултирало измену копненог напада на Косово и Метохију преко северне Албаније, односно Бајрам Цурија, Тропоје и Кукеша преко Богићевице и Јуничких планина ка Дечанима и Пећи. Копнени напад на којем су инсистирале НАТО чланице, требао је бити извршен преко североистока Црне Горе, односно планинског превоја Овчарник и делом тромеђе Богићевице, где су биле смештене јединице Друге армије.

У скорашњем интервју генералала Владимира Лазаревића где објашњава да се знало ко је издајник и ко је могао да пропусти НАТО да уђе у Метохију преко Црне Горе, спомиње се сам врх државе. Тадашњи властодршци су мислили да могу да рачунају на издају појединаца унутар Војске СР Југославије и да ће самим тим успети да отворе несметан пут НАТО пакту ка Косови и Метохији.

Међутим, поједини обавештајни подаци, као и подаци који су добијени овим начином, допринелу су да се напад преусмери на већ познате мете дуж српско-албанске границе у дужини од 125 километара. Од Богићевице до Шаре, преко Јуника, Кошара и Паштрика.

У наредна два дана су потпуно уништени шиптарски сајтови kosova.com i zik.com који су служили за регрутовање шиптарских терориста из дијаспоре.

Напади су настављени све док нису потпуно уништене радне станице и сервери SunUltra и Spark. Сајбер напади на су трајали све до краја рата, резултирали су прикупљањем великог броја информација, као и да су САД те исте године одобриле милијарде долара за повећање одбране у информацион системима. Практично, Срби су их натерали да то ураде.

Велика захвалност се дугује кинеским, као и руским хакерским групама, које су у то време здружено радиле са српским колегма.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest