Изаберите Паге

СТРАХ: Шиптари поново уплашени због српске жандармерије на КиМ

Становници Карачева на окупираном Косову и Метохији кажу да су припадници српске жандармерије јуче виђени у том селу и додају да су они због тога уплашени.

Српској жандармерији је место на Косову и Метохији

Илегални тзв. „председник“ села Карачево Сељвер Лењани изјавио је да је српска жандармерија јуче ушла на у село и да су житељи села уплашени.

„Јуче у 12 сати по подне српска жандармерија ушла је у Карачево са возилом, становници пограничног подручја Карачева, приметили су њихов улазак и уплашили, јер од 2001. до данас улазе наоружани до зуба. Обавестили смо све релевантне механизме. Али они су немоћни. Где ћете већу провокацију него када српске оружане снаге уђу моторним возилима. То је велики проблем Карачева“, рекао је шиптар Лењани.

Истакао је да су становници Карачева у трајном страху од упада српске жандармерије.

„Возила жандармерије улазе и нико их не омета у томе. У потпуности разумемо све састанке са Кфором, али нека албанска војска уђе у остале делове Србије, па да видимо да ли ће се вратити живи. Нисмо против састанака, али не на територији КиМ. Ако нас полиција и Кфор не чувају нећемо моћи да останемо овде ни 24 сата„, каже уплашено овај шиптар.

Становници Карачева су и раније протествовали због уласка српске војске у село, наводећи да су то провокације и застрашивање становништва.

Овај страх шиптара је итекако оправдан с обзиром на то шта су шиптари чинили на окупираном КиМ. Потпуно је нормално да српска жандармерија буде где на Косову и Метохији и да се креће на територији Србије.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest