Изаберите Паге

СКАНДАЛ: Вучићу не пада на памет да санкционише швапског амбасадора

Коментаришући изјаву немачког амбасадора Томаса Шиба да је бомбардовање 1999. било неопходно да би се спречио геноцид, председник Србије Александар Вучић изјавио је да Шиб ништа ново није рекао и да му не пада на памет да вређа амбасадора који је много урадио за нашу земљу.

Александар Вучић

„Наравно да имамо другачије виђење поводом онога што се догодило ’99 године, уверен сам да нико то није доказао пресудом да је постојала геноцидна намера или нешто слично. Али да вам кажем, свих 19 земаља које су учествовале у том нападу на Србију исто су образложиле. Амбасадор Шиб ништа посебно ново није рекао“, указао је Вучић.

„Ја га познајем као човека који је много помогао Србији у приливу инвестиција и да је у том тренутку морао да одговори на начин који подржава немачка политика“, навео је он и додао да му не пада на памет да га вређа из личног угла јер је много урадио за нашу земљу.

„То је понекад добро за нас из неког другог угла, јер можемо да видимо шта о свему што се у нашој земљи збивало заиста мисле неке од најразвијенијих земаља и они који су учествовали у том нападу ’99. године. Наше је да одговоримо да то није истина, да ствари посматрамо другачије, али ми морамо да радимо и веома блиско сарађујемо с Немачком. Не заборавите да је један од највећих инвеститора у Србији управо Немачка. То није само питање пара, већ и будућности и многих других ствари“, преноси Б92.

Како је навео, наше јесте да кажемо са чим се слажемо и да чувамо интегритет и не правимо непријатеље од оних који нам то нису.

Подсетимо, амбасадор Немачке у Београду Томас Шиб изјавио је да је бомбардовање Југославије 1999. године контроверзно питање, али да је реакција била потребна јер је требало спречити хуманитарну катастрофу и геноцид на Косову и Метохији.

Изјаву немачког амбасадора коментарисао је у емисији „Од четвртка до четвртка“ на порталу Спутњик проф. др Александар Растовић, директор Историјског института:

 

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest