Изаберите Паге

Рашковић Ивић: Новац за Србе на КиМ завршава код тетака у Канади

Потпредседница Народне странке и бивша председница Координационог центра за Косово и Метохију Сандра Рашковић Ивић изјавила је да није тачна тврдња председника Републике Србије Александра Вучића да Србија сваке године за Србе на Косову и Метохији издвоји 600 милиона евра.

Рашковић Ивић: Новац за Србе на КиМ завршава код тетака у Канади

Санда Рашковић Ивић / Фото: НСПМ

Рашковић Ивић је агенцији Бета казала да се Вучић често „разбацује“ с цифрама када су у питању државни новци, а да сада жели да грађанима Србије „огади“ борбу за очување Косова и Метохије.

„Ову застрашујућу цифру од 600 милиона евра Вучић је, на конференцији за новинаре у суботу увече, изговорио како би показао градјанима Србије да је Косово велики терет у који се троше и бацају паре као у рупу без дна. Кад би Србија издвајала толико новца за Србе на Косову, ти би људи живели неупоредиво боље него што је то сада случај“, казала је Рашковић Ивић.

Да су Срби на Косову и Метохији, додала је Рашковић Ивић, само за последњих пет година добили три милијарде евра, како то каже председник Вучић, они би живели највећим стандардом у Европи и не би се исељавали са окупираног Косова и Метохије.

„Дакле, или председник не говори истину или се бесомучно краде без икаквих санкција. Тај новац сигурно не стиже до обичних градјана. Није искључено да већи део новца намењеног Србима на Косову заврши разним теткама у Канади, па да се онда враћа у Београд“, оценила је она.

Истакла је да док многима на власти Косово и Метохија служи за „прање новца“, исељавање Срба се одвија свакодневно, попут „капиларног крварења“.

„Србија сада много мање новца издваја за Косово јер су правосудје, полиција и локална самоуправа предати властима у Приштини. Цифра од 600 милиона евра би могла да се оправда када би на Косову било двоструко више Срба него што их је данас и када би сви примали плате из Београда“, закључила је Рашковић Ивић.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest