Изаберите Паге

Радмилу са КиМ су шиптарски терористи растргли аутомобилима

Ово је прича о жени која је била наставница, супруга, мајка, хероина која је бранила своје. Ово је прича о Радмили Петрушић.

Радмила Петрушић, сурово убијена од шиптарских терориста

Наша судба, историја, околности су увек биле такве да хтели-не хтели морали смо да научимо да преживимо. Услед таквих околности изродиле су се многе хероине и хероји. Многе њихове животне приче изгледају као да препричавамо неки мит јер је тешко рационално прихватити пре свега да се неко нашао у таквим ситуацијама, а онда и да се одважио на такво јунаштво.

Једна од таквих прича је и прича о Радмили Петрушић, хероини са Косова и Метохије. Радмила је била наставница српског језика. Живела је у Пећкој Бањи са супругом Михаилом и синовима Гораном и Данилом.

Након почетка НАТО агресије над Србијом, њен супруг и синови добијају позив за регрутацију, а Радмила бива заробљена од стране шиптарских терориста заједно са девером Луком и заовиним мужем Мишом.

Радмила је у својој ташни имала једну бомбу и пиштољ који јој је дао син Данило уз речи: „Мајко, од хлеба се одвајај али од овога никако.“

Заробљенике су распоредили у неколико возила. Када су стигли на руб вароши Врела, наишли су на други пункт терориста. Извадили су Луку и Мишу из кола и почели да их муче.

Свесна да ће сви умрети ужасном смрћу, Радмила вади пиштољ из ташне и убија УЧК команданта Ељезаја. Након тога отвара ватру према осталим терористима и једног тешко рани. Међутим, терористи су одговорили рафалом из аутомата и том приликом је тешко ранили.

Након тога су је везали између два аутомобила која су се кретела у супротним смеровима, те је Рада на страшан начин окончала свој живот. Исто тако су животе окончали и заробљени Лука и Миша.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest