Изаберите Паге

Прогласити окупацију на делу српске територије

Србија после 1999. године нема приступ ресурсима на Косову и Метохији, преостали Срби живе у логорима под отвореним небом – енклавама, изложени свакодневним злостављањима шиптарског становништва. Наша јужна покрајина је под окупацијом стране војске – НАТО алијансе и њених вазала из терористичке организације УЧК.

Окупација дела територије Србије

Србија је постала сиромашна земља, мада има све услове да то не буде. Податак да је Србија по сиромаштву сврстана међу седам најсиромашнијих земаља света је алармантан и представља жалостан доказ о стварном стању економског статуса српског становништва, што се у контролисаној српској штампи не може прочитати.

Председник стално обећава бољи живот, велико повећање плата војсци и полицији, лекарима, професорима и наравно пензија које ће после повећања бити „веће него икад“. И тако, уз бајке пролазе суморни дани чекања. Срби анестезирани обећањима која никад не стижу чекају боље дане, јер чекање нечега што никад неће доћи је стање најгоре летаргије и немоћи, спавају мртвим сном, док се око њих ваљају опасни догађаји које не препознају. Тако Србија тоне, уљуљкана лажним обећањима. Пензионери, најбројнији и највернији гласачи господара Вучића, срећни, јер ће добити неких пет-шест хиљада динара једнократно како би лепше дочекали славу и Нову годину! Задовољавамо се празним обећањима, а за то време се приближава тренутак кад ће Србија остати без својих 15 одсто богате територије.

Господар Србије је одлучио: у октобру покреће дијалог, јер „не смемо више да бежимо од Косова!“ А ко је то бежао од Косова и Метохије? Срби? Или свака власт од 2000. године, која је у Србији довођена са стране? У свом опширном интервјуу (2) председник је задовољан што су Срби са КиМ ушли у Харадинајеву „владу“! А само до пре неколико месеци било је питање да ли ће Француска, по српској потерници предати Србији овог осведоченог злочинца или не! О њему, као и о Хашиму Тачију „премијеру“ и „председнику“ разбојничке државе, настанку терористичке организације ОВК, њеним менторима са Запада, њеним заштитницима- НАТО и САД, опширно пише руска научница др Елена Георгијевна Пономарјевна у својој књизи „Разбојничка држава, Косово у светској политици“.

Вучић је у свом интервјуу рекао да је од свих опција за Србе на Косову (никад до сад није рекао „и Метохији“) најбоља „да подрже владу Рамуша Харадинаја, који за државу Србију остаје оптужени ратни злочинац. „Ништа добро не мислимо о њему. Има таквих још који су лидери, али нас нико не пита када се гласа“. Он је додао да ће у САНУ сигурно бити оних који ће рећи да је издајник, као и да ће бити оних који ће бити за независност Косова. Који ли су ти несрећни српски „академици“ који ће бити за независност Косова (и Метохије)? И још је наш председник рекао да „морамо бити реални по питању Косова, да изгубимо оно што морамо и не дамо оно што имамо“.  А питање за милион долара председнику: шта је то што морамо да изгубимо и шта то треба да не дамо а што имамо? Ми господине председниче, ако се сећате, имамо Резолуцију 1244 по којој је Косово и Метохија саставни део Србије и то је оно најважније што ми имамо, а имамо и подршку Русије и Кине. Ми на Косову и Метохији немамо ништа што „морамо да изгубимо“! Све калкулације о неким поделама КиМ и призивања Кипарског модела су губитничке за Србију и њен народ у целини.

Надам се да још увек постоји зрнце здравог разума у српској влади кад почну дијалози, да се неће кренути у авантуру поделе КиМ по било којим основама. Брзоплето решавање проблема под бриселском изнудицом неће донети никакав бољитак људима у овој јужној српској покрајини. Надајмо се да ће председник бити довољно разуман те да неће повући судбоносно погрешан потез у вези овог питања, а све зарад уласка у ЕУ у ту мрачну пећину, из које су нам долазиле само претње, санкције, бомбе, ратови. Нек се присети да је у Скупштини Србије одлучено да се браниоцима Косова и Метохије, посебно онима са Кошара, дају заслужена висока војна одликовања. А многи су оставили своје младе животе зарад одбране те српске територије. Да ли ће њихове жртве бити узалудне, кад прихватимо Бриселска решења и она која долазе из САД и НАТО?

Србија је богата земља, то не знају само ови који је воде, који имају купљене дипломе и који носе најскупља одела и часовнике вредне као стан у Београду. Због српских ниткова и незналица, данас је Србија у раљама ММФ-а и једна је од најсиромашнијих земаља света. Због данашњих необразованих скоројевића, Србија, по званичним подацима Републичког завода за статистику (РЗС) са стопом сиромаштва од 24,6 одсто, заузима прво место међу сиромашним земљама Европе. Наши грађани су сиромашнији чак и од Грка, чија презадужена земља има стопу сиромаштва од 23,1 одсто. На трећем месту је Румунија с коефицијентом сиромаштва од 22,6 одсто, Шпанија са 22,2 и Бугарска са 21,2 одсто. У Србији скоро половина становништва једва саставља крај с крајем, потврђују и светска истраживања. Ниске плате су узрок сиромаштва, грађани све чешће не могу себи да приуште основне ствари за живот.

Србија данас личи на шкрипаву, бушну лађу која без оријентације плута узбурканим морем ка „спасу“, ЕВРОПА ЗДАЈ! И док та иста Европа стење под теретом америчке окупације, имиграције, инфлације, тероризма, разних егзита, и надасве економске немоћи, ипак има снаге да Србији заврће руку и уцењује је с Косовом и Метохијом. Себи својственом ароганцијом, силеџијски, наређује Србији да се одрекне Косова и Метохије, да уведе санкције Русији, те да укине руски центар у Нишу, да би као награду добила једно велико ништа, улазак у разједињену Европску Унију, у њено спољње двориште у коме ће боравити слуге Новог светског поретка. Данас ни Европи не цветају руже. Постаће колонија арапског света, како је записао Нострадамус: „камиле ће пити воду на Рајни!“

У Србији је поводом питања Косова и Метохије, пета колона већ формирана, неки њени чланови, на жалост српски академици, навијачки се односе ка подели наше територије. Не треба да нам деца гину, како се раскукао ономад један академик, већ се треба паметно носити са проблемом. Нико од тих мудрих и седих академских глава да предложи господару Вучићу и Скупштини Србије да прогласе једину могућу реалну опцију, а то је ПРОГЛАСИТИ ОКУПАЦИЈУ на делу своје територије. То је једини начин да се заштити српско становништво на Косову и Метохији и српска имовина, јер све што је агресијом добивено је нелегално, мораће да се врати кад-тад. Да је јужна српска покрајина окупирана, сведочи огромна америчка база Бондстил на њеној територији! Ако то није окупација, шта јесте?

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest