Изаберите Паге

После НАТО агресије преко 200.000 Срба напустило је Косово и Метохију

Амбасада Руске Федерације у САД подсетила је на НАТО бомбардовање Србије и Црне Горе, оценивши га као агресију над сувереном европском нацијом и земљом антихилеровске коалиције.

Руске дипломате у САД изнеле су податке о жртвама и причињеној материјалној штети током НАТО бомбардовања СРЈ.

„Варварски ваздушни напади убили су око 2.000 цивила, међу којима је и 89 деце. Хиљаде цивилних објеката уништено је у десетинама градова. Аутономна покрајина Косово присилно је одвојена од земље. Преко 200.000 неалбанаца било је присиљено да напустити своје домове. Делујући под заштитом напада НАТО косовски Албанци починили су ужасне злочине, укључујући и отмице Срба, као и незаконту трговину њиховим органима. Међутим, против њих још нису подигнуте оптужнице“, написано је на Фејсбук страници амбасаде Русије у Вашингтону.

Руске дипломате НАТО агресију сматрају првим оружаним нападом на суверену еуропску државу након 1945 године.

„Према доступним изворима лансирано је 2.300 пројектила, а 14.000 бомби, укључујући и оне са осиромашеним уранијумом и касетним бомбама бачено је на СРЈ. Стручњаци руског Министарства за хитну помоћ у Србији од 2008. године реализирају хуманитарно деминирање и деактивирају бројних неексплодираних НАТО бомби. Након војне операције око 200.000 Срба напустило је своје домове на Косову, плашећи се одмазде. Косово је данас главни извор нестабилности и кризе на Балкану“, наводи се на Фејсбук страници руске амбасаде у САД.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest