Изаберите Паге

Политика приватности

КОСОВО – МЕТОХИЈА ИНФО Вам са задовољством представља свој веб сајт и жели да изрази захвалност за Ваше интересовање за наш рад.

Заштиту ваших личних података схватамо озбиљно и одговорно се односимо према вашим личним подацима, намера нам је да вам обезбедимо максималну сигурност на нашем веб сајту. Заштита ваше приватности при обради ваших личних података за нас представља приоритет.

Уредба Европске Уније о заштити личних података (ГДПР), која је ступила на снагу 25. 05. 2018. године регулише управљање личним подацима грађана Европске Уније са акцентом на безбедност и заштиту приватности.

Уредба се односи и на све предузетнике који послују изван ЕУ, уколико имају клијенте и кориснике из ЕУ и прикупљају њихове личне податке.

Политика приватности има за циљ да Вас информише о томе које све личне податке веб сајт може да сакупља, зашто их сакупља и шта може радити са њима. Такође, описани су и избори који су вам на располагању у вези са коришћењем ваших личних података и начинима на које им можете приступити и ажурирати их.

Политика приватности регулише управљање подацима који се добијају од корисника и посетилаца веб сајта, као и путем ландинг (одредишних) и продајних страница у власништву веб сајта.

КО СМО МИ?

Ми смо КОСОВО – МЕТОХИЈА ИНФО. Наша адреса веб места је: www.kosovo-metohija.rs

ЛИЧНИ ПОДАЦИ

Лични податак је свака информација која се односи на конкретно индентификовану особу. Ту спада и скуп података заједно прикупљених на основу којих се може идентификовати особа. Лични подаци подлежу захтевима заштите који су утврђени ГДПР-ом.

КОЈЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ ЧУВАМО И ЗАШТО ИХ ЧУВАМО

Име и презиме, број телефона, имејл-адресу корисника који су нас контактирали путем контакт формулара, ИП адресу корисника и колачиће. Такође, сајт можете посетити и анонимно.

КАДА САКУПЉАМО ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Ми прикупљамо информације од вас када се претплатите на билтен, оставите коментар на сајту, пошаљете поруку или посетите сајт. У сврхе:
– Да бисмо благовремено одговорили на ваше поруке.

УКРАТКО:

Прликом остављања коментара: Имејл-адреса (увек), Име (ако желите), ИП адреса (увек).
Приликом посете сајту: ИП адресу, колачиће.
Приликом пријаве на билтен: Име (ако желите), Имејл-адреса (увек).
Приликом слања: Имејл поруке преко контакт форме: Име и презиме (увек), имејл-адресу (увек), број телефона (уколико желите).

ДЕТАЉНИЈЕ

КОМЕНТАРИ

Када посетиоци оставе коментаре на веб сајту ми чувамо податке приказане у обрасцу за коментаре и такође и ИП адресу посетилаца и низ корисничких агената вашег претраживача за откривање нежељеног.
Такође, користимо сервис Акисмет за заштиту од непожељних коментара који има своју политику приватности. Подаци које сакупљамо су ИП адреса, кориснички агент, референтни УРЛ и друге информације које директно пружа коментатор као што су име, корисничко име, имејл-адресу и сам коментар.
Анонимни низ креиран са ваше адресе е-поште (који се такође назива хеш енглески: “hash”) може се доставити услузи Граватар да види да ли га користите. Правила о приватности Граватара доступна су овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, слика вашег профила видљива је јавности у контексту вашег коментара. Ако слике отпремите на веб сајт, требали бисте иѕбегавати пренос слика са укљученим подацима о локацији Енгл. (EXIF GPS). Посетиоци веб странице могу преузети и извући било које податке о локацији са слика на веб сајту.

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана. Уколико оставите коментар, тај коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе умести да их држимо у реду за преглед. За кориснике који се региструју на наше веб мести (уколико их има), такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.
Коментари посетиоца могу да буду проверени кроз услугу аутоматског препознавања непожељних.

Која права имате у односу на ваше податке

Уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

ПОСЕТА САЈТА www.kosovo-metohija.rs

Приликом посете веб сајта kosovo-metohija.rs снима се ваша ИП адреса од стране два сервиса: Гугл Аналитике и ВордПресс додатака који су задужени за безбедност сајта. Гугл Аналитика ће ваше податке избрисати иѕ базе у року од 38 месеци. Ваша ИП адреса се бележи како би се проверила злонамерна активност и сајт заштитио од одређених врста напада. Примери ове провере услова приликом пријављивања укључују покушај пријављивања, одјављивање, захтеве за сумњивим УРЛ-овима, промене садржаја сајта и ажурирање лозинке. Ове информације се чувају 4 дана.

ПРИЈАВА НА БИЛТЕН

Када се пријављујете на наш билтен морате унети вашу адресу, а по жељи и ваше име. Наш билтен има систем дупле потврде (eng. douple opt-in) тако да морате додатно потврдити да желите да се пријавите на наш билтен.

КОНТАКТ ФОРМЕ

СЛАЊЕ ПОРУКА ПРЕКО КОНТАКТ ФОРМУЛАРА

Када нам шаљете поруке путем контакт форме која се налази на Контакт страни на нашем веб сајту. Чувају се само ваши подаци које унесете у контакт форму: Име и презиме и имејл адреса.

КАКО КОРИСТИМО ВАШЕ ПОДАТКЕ?

Можемо да користимо информације које сакупљамо од вас када се пријавите за наш билтен, одговорите на истраживање или маркетиншку комуникацију, сурфујете блогом или користите одређене друге функције сајта. Све информације које сакупљамо од вас могу се користити на један од следећих начина:

Да персонализујемо ваше корисничко искуство на нашем веб сајту (ваше информације нам помажу да боље одговоримо на ваше индивидуалне потребе),
Да побољшамо нашу веб страницу (ми се стално трудимо да побољшамо понуде наших веб страница на основу информација и повратних информација које примимо од вас),
За спровођење такмичења, промоција и других сличних функција на сајту,
За заштиту нашег веб сајта (ваша ИП адреса може бити блокирана ако покушате да на било који начин нанесете било какву штету веб сајту),
За слање периодичних мејлова – адреса е-поште коју пружите за обраду налога може се користити за слање информација, поред примања повремених вести, ажурирања, реклама итд. Имејл-адреса коју сте пружили у претплати за билтен, добијање информација или за учествовање у наградној игри, може бити искоришћена за слање информација и ажурирања релевантног садржаја и реклама.

Напомена: ако у било које време желите да се одјавите од примања будућих е-порука, линк за одјаву се налази на дну сваке е-поруке.

КОЛАЧИЋИ

Ако оставите коментар на нашем веб сајту, можете се пријавити за чување вашег имена, адресе е-поште и веб странице у колачиће. Ово је за вашу удобност тако да вам не би требало поново да испуњавате своје детаље када оставите још један коментар. Ови колачићи трајаће годину дана. Ако посетите нашу страницу за пријаву, поставићемо привремени колачић како бисмо утврдили да ли ваш претраживач прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се када затворите свој претраживач. Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића за чување података о пријави и избора екрана. Колачићи за пријаву трају два дана, а колачићи опција екрана трају годину дана. Ако одаберете “Упамти ме”, пријава ће трајати две седмице. Ако се одјавите са свог налога, колачићи за пријаву биће уклоњени.
Ако уредите или објавите чланак, у ваш претраживач ће се сачувати додатни колачић. Овај колачић не садржи никакве личне податке и једноставно означава ИД поста чланка који сте управо уредили. Истиче након 1 дана.

ЕМБЕДОВАНИ – УГЊЕЖДЕНИ САДРЖАЈ СА ДРУГИХ ВЕБ САЈТОВА

Чланци на овој веб страници могу укључивати уграђени садржај (нпр. видео записи, слике, чланци итд.). Уграђени садржај с других веб локација понаша се на потпуно исти начин као да је посетилац посетио другу веб локацију. Ове веб локације могу прикупљати податке о вама, употребљавати колачиће, уграђивати додатно праћење треће стране и надзирати вашу интеракцију с тим уграђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције с уграђеним садржајем ако имате налог и пријављени сте на тој веб локацији.

АНАЛИТИКА

Активности на Сајту прати Гугл Аналитика. Гугл Аналитика је услуга веб аналитике коју Гугл нуди да прати и извештава о саобраћају на веб сајту. Гугл прикупља анонимне агрегатне податке од посетилаца веб сајта, укључујући и које странице посећују, у које време, колико дуго, итд. Гугл Аналитика прикупља податаке о активности на веб сајту. Једини лично идентификован податак је ИП адреса.

С КИМ ДЕЛИМО ВАШЕ ПОДАТКЕ – ОТКРИВАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА ТРЕЋИМ СТРАНАМА

Ми не продајемо, не тргујемо или на други начин не шаљемо трећим странама Ваше личне информације.

ЛИНКОВИ ТРЕЋИХ СТРАНА

У текстовима укључујемо линкове ка другим сајтовима ради пружања потпунијих информација о теми коју обрађујемо. Међутим, ове треће стране имају своје политике приватности. Стога немамо никакву одговорност за садржај тих повезаних сајтова.

КОЛИКО ДУГО ЧУВАМО ВАШЕ ПОДАТКЕ

Ако оставите коментар, коментар и његови метаподаци задржавају се у недоглед. То је начин да аутоматски можемо препознати и одобрити све даље коментаре, уместо да их држимо у реду за одобрење.
За кориснике који се региструју на нашем веб сајту, такође чувамо личне податке које дају у њихов кориснички профил. Сви корисници могу видети, уредити или избрисати своје личне податке у било којем тренутку (осим што не могу променити корисничко име). Администратори веб сајта такође могу видети и уредити те податке.

КОЈА ПРАВА ИМАТЕ НАД СВОЈИМ ПОДАЦИМА

Ако на овом месту имате налог или сте оставили коментаре, можете затражити извозну датотеку личних података које имамо о вама, укључујући све податке које сте нам доставили. Можете и затражити да избришемо све личне податке које имамо о вама. Ово не укључује податке које смо дужни чувати у административне, правне или сигурносне сврхе.

ГДЕ ШАЉЕМО ВАШЕ ПОДАТКЕ

Коментари посетилаца могу се проверити путем аутоматизоване услуге откривања нежељене поште.

СИГУРНОСТ ПОДАТАКА

Ми смо усвојили техничке и организационе мере како бисмо заштитили Ваше податке како се не би изгубили, изменили или како им не би приступила трећа страна. Сигурносне процедуре које користимо редовно се унапређују у складу са технолошким напретком.

КАКО МИ СТИТИМО ВАШЕ ПОДАТКЕ

Ми само пружамо чланке и информације. Никада не тражимо бројеве кредитних картица. Користимо редовно скенирање од малвера. Све информације, поготово оне осетљиве и личне, које размењујете са овим сајтом штите се помоћу технологије Secure Socket Layer (ССЛ).

COPPA (ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ ДЕЦЕ НА МРЕЖИ)

Ако приметимо да смо прикупили личне податке о детету испод 13 година, ми ћемо избрисати те податке из наших система одмах.

Контактирајте нас:

Захтеве за изменом или брисањем Ваших података или уколико имате било каквих питања везана за ову Политику приватности можете послати на Имејл-адресу: redakcija@kosovo-metohija.rs

 

ХВАЛА НАЈЛЕПШЕ!
КОСОВО – МЕТОХИЈА ИНФО

 

 

 

 

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest