Изаберите Паге

Полиција зауставила радове на споменику шиптарском терористи на југу Србије

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин, саопштио је данас да је полиција спречила све даље радове на изградњи спомен-комплекса шиптарском терористи вођи тзв. „Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе“, Ридвану Ћазимију, познатог и као „командант Леши“.

Шиптарски терориста Ридван Ћазими / Фото: youtube/F-D -Gj

Без дозволе у овој земљи се не зида ништа – казао је српски министар.

„Не може без дозволе да се зида ни кућа, ни зграда, а камоли неки меморијал. У овој земљи иначе има и закон о споменицима, врло јасан, у коме се тачно каже коме се може дићи споменик, коме се диже меморијал, а коме не може и закон ће се поштовати“, поручио је Вулин у данашњем гостовању на ТВ Прва.

На узвишењу изнад Великог Трновца на југу Србије почели су недавно радови на уређењу простора и изградњи објекта посвећеног шиптарском терористи Ридвану Ћазимију.

Након што су се у јавности појавиле незваничне информације о подизању спомен-комплекса шиптарском терористи, тема се нашла на редовном заседању Скупштине Србије.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић је средином априла упитао Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да ли су општина Бујановац или Месна заједница Велики Трновац поднели захтев за одобрење изградње меморијалног комплекса Ридвану Ћазимију.

„У Србији постоји закон којим је прецизно регулисано коме се и под којим условима могу градити меморијални споменици. То сигурно није омогућено онима који су учествовали у терористичким акцијама”, рекао је Милићев.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest