Изаберите Паге

Поднета пријава против Чадежа због третирања КиМ као државе

Покрет „Ослобођење“ објавио је да је поднео кривичну пријаву против Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, због употребе симбола терористичке творевине „Косова репубљик“ у званичним комуникацијама, укључујући и налоге ПКС на друштвеним мрежама.

СКАНДАЛ: КиМ третира као државу / Марко Чадеж / Фото: Новости

Према речима Млађана Ђорђевића, председника овог покрета, ПКС „континуирано користи симболе ове лажне творевине“ и третира Косово као независну државу, противно Уставу и законима Републике Србије.

„Привредна комора Србије је законом дефинисана организација којој Република Србија поверава одређена овлашћења, и као таква је обавезна да поштује целовитост, територијални интегритет и суверенитет земље“, истиче Ђорђевић.

Он објашњава да је Чадеж пријављен на основу члана 306. Кривичног законика, према којем сваком грађанину који „потпише, призна или прихвати капитулацију или окупацију Србије или неког њеног дела прети казна од најмање десет година затвора.“

Председник Ослобођења је подсетио и да је Чадеж био део делегације Србије у Белој кући прошле године, када је учествовао у преговарању „срамног Вашингтонског споразума“.

„Тим документом је додатно оштећен суверенитет Србије. Вучић се тада обавезао да неће блокирати будуће међународне интеграције „Косова“, да ће Србија обуставити кампању повлачења признања, а директно је позван Израел да призна „Косово“, објашњава Ђорђевић и додаје да покрет Ослобођење већ дуго указује да Вучићев режим ради „на заокруживању косовске независности.“

„Привредна комора Србије је очигледно само још један инструмент у том прљавом послу режима, да се нормализује илегална косовска независност“, закључује лидер покрета Ослобођење.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest