Изаберите Паге

Под маском НАТО агресије милитанти „УЧК“ починили гнусна зверства

Први пут од Другог светског рата у Европи је почињен акт агресије на суверену независну државу. НАТО је грубо прекршио основне принципе међународног права, садржане у Повељи УН-а, претварајући Балкан у полигон за практичну обуку модерних метода ратовања против земље која је очигледно инфериорна у снази.

Фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации

Тада је покренут процес замене легитимних механизама који управљају међународним односима својеврсним „поретком заснованом на правилима“, али заправо – циничном самовољом, која је прикривена пропагандном неистином о „хуманитарној катастрофи“ у српскоој аутономној покрајини Косово и Метохија.

Током 78 дана НАТО кампање, убијено је око две хиљаде цивила, а многе грађевине су уништене или оштећене у десетинама градова, укључујући Београд. Употреба муниције са осиромашеним уранијумом довела је до контаминације огромних подручја и невиђеног пораста рака, од којег људи и даље пате, укључујући контигент Снага за Косово, које су тамо размештене. Више од 200 хиљада становника региона неалбанске националности напустило је места пребивалишта и још увек се не може вратити кући, пре свега из безбедносних разлога.

Под маском НАТО агресије, милитанти из тзв. „Ослободилачке војске Косова“ починили су гнусна зверства, укључујући отмицу Срба због илегалне трговине људским органима. Многи криминалци су и даље на слободи, мада се сви морају привести правди – без обзира на њихов тренутни статус и утицај.

Оружана операција НАТО-а против суверене Србије и Црне Горе пре више од двадесет година била је трагедија, чије се дугорочне и вишеструке последице и даље осећају. Једна од њених главних лекција, а то потврђује хронични застој у решавању косовског проблема, јесте да безакоње и самовоља нису у стању да реше један проблем, него само погоршавају ситуацију.

Остаје отворено питање одговорности северноатлантских савезника за штету коју су нанели међународним односима и штету коју су нанели земљи.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest