Изаберите Паге

Петковић на окупираном КиМ тврди: Држава помаже, ваше је само да останете

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је у селу Црнатово, био гост у породичном дому Зорана Милосављевића.

Петар Петковић / Фото: Приватна архива

„Овде смо да видимо како да још помогнемо овој породици као и осталим мештанима. Први сам званичник Владе Србије који је дошао у ово прелепо село. Зорановој породици смо помогли тако што смо обезбедили средства, односно грађевински материјал у вредности од преко 650.000 динара за завршетак породичне куће, која ће им много значити“, рекао је Петковић, пренео је сајт Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је изјавио да је данас био на КиМ како би пропратио почетак исплате новчане помоћи Србима на окупираном Косову и Метохији.

„Овде у селу Црнатово, породица Милосављевић ће захваљујући тој помоћи добити 900 евра, што и те како значи овој породици“, казао је Петковић.

Он је мештанима пренео поздраве од председника Вучића и обећао још помоћи уз реч – „ваше је само да останете овде и да се борите“.

Данас је почела исплата помоћи у износу од 100 евра за све запослене, децу и пензионере и 200 евра за све незапослене у динарској противвредности.

Тим поводом, Петковић је обишао експозитуру Банке Поштанска штедионица, преко које се реализује исплата.

Та помоћ, навео је Петковић, показатељ је колико држава Србија мисли о свом народу на Косову и Метохији.

Петковић је истакао да је ребалансом буџета, држава издвојила највећу помоћ икада за јужну покрајину и то у износу од четири милијарде динара, како за капиталне пројекте, попут изградње путева, болница, вртића, тако и за директну финансијску помоћ.

Упркос тврдњи Петковића да држава помаже Србе на окупираном Косову и Метохији, нажалост, све већи број Срба продаје шиптарима своја имања и одлазе са Косова и Метохије, јер тешко издржавају огромне притиске, претње и уцене, које долазе како од Срба, тако и од шиптара. Срби на Косову и Метохији живе у под окупацијом преко 20 година.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest