Изаберите Паге

„Отаџбина“: Србија се одрекла електро-енергетске мреже на КиМ

„Да ли ће пренос права снабдевања, дистрибуције и промета електричне енергије бити извршен 14. децембра, како су последњих дана тврдили неки медији, или ће то бити учињено неколико дана или месеци касније, неће променити жалосну чињеницу да ће се Србија одрећи електро-енергетске мреже на Косову и Метохији“, саопштио је Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“.

Фото: З. Відкритих Джерел

Овај покрет пренос права снабдевања, дистрибуције и промета електричне енергије на северу Косова и Метохије са Електро-мреже Србије на тзв „КОСТТ“ виде као „још један доказ велеиздајничке политике Александра Вучића“, а представнике власти оптужују да скрећу пажњу јавности са постојања докумената који доказују ове тврдње и у који је наш портал имао увид.

Директору Канцеларије за КиМ, Петру Петковићу, упутили су питање зашто уместо „покушаја да демантује болну чињеницу да се Србија још потписивањем Бриселског споразума одрекла своје имовине у својој јужној покрајини“, током дводневне службене посете Северу није посетио и главну трафостаницу високог напона Валач која се налази на 3 километра од Косовске Митровице и „са лица места упутио поруку да ће Србија сачувати своју имовину“.

Отаџбина тврди, с друге стране, да је предузеће које ће се бавити дистрибуцијом електричне енергије на северу већ регистровано по илегалном систему шиптарских сепаратиста.

„Пре неколико дана Петар Петковић је у изјави медијима констатовао да предузеће које ће се бавити дистрибуцијом електричне енергије на северу Косова и Метохије треба да формира Заједница српских општина, да би се јуче брже-боље „исправио“ и истакао да ће га наводно формирати Влада Републике Србије. Права истина је да ово предузеће већ постоји и да је регистровано по законима самопроглашене републике Косово“, наводе из овог покрета.

За ово, као и, како прецизирају из Отаџбине, предају српске полиције, цивилне заштите, интеграцију правосуђа, пријем Косова у међународне спортске организације, предају телекомуникација, укидање општина као и приморавање Срба да изађу на косовске изборе, а што називају издајом “није одговаран Петар Петковић, већ као и за све до сада Александар Вучић“.

„Све ово је резултат осмогодишње владавине Александра Вучића који се приликом доласка на власт обавезао да ће се одрећи Косова и Метохије“, наводе из Отаџбине додајући да је од крилатице „не дам Трепчу, не дам Валач, не дам Газиводе – остала само гола лаж“.

Из ЕМС-а је стигла информација да Валач остаје у саставу Електромреже Србије (ЕМС), премда није назначено до када, а није ни демантовано да постоји транзициони период након ког тзв „КОСТТ“ започиње „самосталан оперативан рад“.

Из Канцеларије за КиМ саопштено је да ће се снабдевање енергијом наставити до регистрације две ћерке фирме ЕПС-а.

Извор: kosovo-metohija.rs

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest