Изаберите Паге

Нека чују Вучић и Европска унија – Косово је било и остаће Србија

Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић изјавио је данас испред зграде Делегацију ЕУ у Београду да су владавина права и поштовање закона европске вредности, а да је једнострано проглашена независносттзв. „Косова“ илегална и да се покушава остварити бруталном силом и преваром.

Нека чују Вучић и Европска унија – Косово је било и остаће Србија

Активисти тог покрета окупили су се данас испред Делегације ЕУ поводом Дана Европе и Дана победе у Другом светском рату, где су истакли транспарент „Нека чују Вучић и Европска унија – Косово је било и остаће Србија“.

Коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића да су „пуноправно чланство у ЕУ уз компромисно решење о питању Косова и Метохије начин да се Србија учини уређеном и успешном“, Ђорђевић је упитао Вучића о каквом је компромису реч када статус Косова и Метохије решен Уставом Србије, Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, „вољом српског народа и ставом Српске православне цркве“.

„Александар Вучић може да располаже имовином свог јајиначког клана, или својом кућом у Чипуљићима, али Косово и Метохија припадају српском народу који никада неће пристати на уцене попут условљавања чланства у ЕУ по цену одрицања од 17 одсто своје територије“, рекао је Ђорђевић, а пренео Ослобођење.

Ђорђевић је подсетио да је од 2012. до данас власт Александра Вучића потписала 48 различитих споразума са шиптарским сепаратистима, на основу којих се Србија одрекла „суверенитета на Косову и Метохији у практично свим областима“.

„Сада нам спремају и последњи, правно обавезујући споразум којим ће Вучићев режим да призна Косово и Метохију и дозволи му чланство у Уједињеним нацијама. Упозоравамо Александра Вучића – то неће проћи. Српски народ то неће дозволити“, нагласио је он

Извор: beta.rs

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest