Изаберите Паге

Ко је поставио границу између јужне покрајине и централне Србије?

У више наврата до сада Александар Вучић је изјавио да је граница између Косова и Метохије и централне Србије успостављена 2011. године, што у преводу значи пре његовог доласка на власт, рекли су још 2018. године Срби из покрета „Отаџбина“, са окупираног Косова и Метохије.

Последице по Србију су катастрофалне, што се види и на овој слици

3. децембра 2012. године Срби са севера Косова започели су блокаду пута Рашка – Косовска Митровица на месту званом Јариње због намере Владе да успостави границу према јужној српској покрајини а што је било планирано за 10. децембар 2012. године. После четири дана блокаде, Влада је позвала председнике општина са севера Косова и Метохије ради заједничког договора. Председнике је предводио ондашњи председник општине Зубин Поток и председник „Отаџбине“ Славиша Ристић. У делегацији су били председник СО Звечан Драгиша Миловић, председник СО Лепосавић Мићо Васић и председник СО Косовска Митровица Драгиша Влашковић.

Закључак Владе са печатом и потписом генералног секретара у којем јасно стоји да Влада прихвата и подржава споразум о интегрисаном управљању границама између Косова и Метохије и централне Србије

У тачки 5 овог закључка Владе стоји да Влада никада неће успоставити царину између централне Србије и Косова и Метохије. После таквог закључка Владе Срби са севера Косова и Метохије са председницима општина прекинули су блокаду пута. Нажалост, Влада их је преварила и успоставила је царину и сопственим средствима финансирала изградњу граничних прелаза. Закључак Владе чији је председник био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић демантује лажи председника Србије да је граница успостављена 2011. године.

Председнике општина који су бирани по законима Републике Србије, да не би поново демонстрирали, Влада је сменила. Нове изборе Скупштина Србије више није расписивала да не би угрозила државност самопроглашене тзв. „републике Косово“.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest