Изаберите Паге

Кнежевић: Влада Црне Горе је до сад признала КиМ 20 пута

Неће, како додаје, разговарати са Кривокапићем да би рушио Владу, већ да би она радила боље.

Милан Кнежевић

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић поручио је гостујући на телевизији “Прва”, да се део владе понаша као продужена рука Демократске партије социјалиста. Истакао је да ова Влада има три министра који су гласали за ДПС-а, те да је ДФ подржао Здравка Кривокапића и демантовао све који су их оптуживали да то раде због фотеља.

Подсетио је и да су на сахрани митрополита Амфилохија сви узели у аманет да неће одустати од борбе за Косово и Метохију.

“А Влада је до сада Косово признала једно 20 пута. Имамо застидну ситуацију да потпредсједник Владе Дритан Абазовић честита Дан државности тзв. Косова, а поподне идемо на аеродром да сачекамо вакцине које је послао Александар Вучић. Нико неће да каже да је Влада проширила санкције Русији, а нон стоп покушавају да пласирају наше вино у Русију”, навео је он.

Поновио је да тај политички савез неће гласати за ни један закон, уколико се не изгласају тужилачки закони.

Кнежевић је напоменуо да у том случају улазимо у парламентарну кризу и истакао да имају решење за њу.

Лидер ДНП-а је казао да су министри вањских послова, одбране и јавне управе Ђорђе Радуловић, Оливера Ињац и Тамара Срзентић гласачи ДПС-а.

“Питање је да ли смо се за ово борили. У ДПС-у не видим здраво ткиво. Суштина је била у беспризорној и огавној кампањи и дијела медија да се ми представимо као плаћеници ДПС-а који не желе да дође до формирања Владе, и који су за то узели сто милиона евра. Вријеме показује а тек ће показати колико је ту истине”, рекао је Кнежевић.

Он је додао да је основни проблем био јер је ДФ прекинуо шверц цигарета, који клановима доноси близу милијарду евра годишње.

Кнежевић је рекао да ће се након избора у Никшићу састати са премијером, јер се, како је додао Кривокапић политички активирао тако што је организовао странку на чијем је челу његова саветница.

Неће, како додаје, разговарати са Кривокапићем да би рушио Владу, већ да би она радила боље.

Разговор са Кривокапићем је, како је рекао неопходан, не да би је “рушили”, већ да би она радила боље. Он је рекао да се не залаже за реконструкцију Владе да би он био у Влади.

“Било, не било реконструкције Владе, ја нећу бити у њој”, казао је Кнежевић.

Он је рекао да Влада коју је формирао Кривокапић као “експертску” Владу, није Влада експерата, већ Влада његове невладине организације.

Осврнуо се и на Србију, те поручио да је он пријатељ, а не марионета Александра Вучића.

“Непријатно ми је кад сам видио како се понашају поједини представници актуелне власти у Црној Гори и представници научно културних српских институција у Црној Гори када се нађу испред Вучића”, додао је он.

Извор: borba.me

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest