Изаберите Паге

Јачањем трупа на КиМ Хрватска провоцира Србију

Најава хрватске владe да повећава број војника у мисији КФОР на Косову и Метохији представља најобичнију пропаганду и нема утицаја на безбедност у региону. Такве вести не помажу ни побољшање добросуседских односа Србије и Хрватске сматра ПОКС.

Фото: ПОКС

– Једини циљ хрватске власти је да поново провоцира српске званичнике да реагују оштро политички и дипломатски, како би то искористила за своју дневно политичку пропаганду. Они траже излаз из бројних унутрашњих проблема, како безбедносних тако и оних који су економске и политичке природе. На овај начин покушавају да скрену пажњу са тих проблема. Хрватска, иако чланица НАТО, не би требало да уопште има трупе на Косову и Метохији пре свега због добросуседских односа и нерешених граничних питања са Србијом. Са аспекта безбедности по Србију повећање њихових трупа је минорно и безначајно. Наша војска располаже с довољно капацитета да спречи сваки напад на српски народ на Косову и Метохији – поручио је командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић, који је као нестраначка личност члан Председништва ПОКС.

ПОКС предлаже хрватској влади, да уместо звецкања оружјем поради више на повратку Срба које је протерала и тиме испуни обавезе које је Хрватска преузела приликом уласка у ЕУ.

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest