Изаберите Паге

Албанија помагала УЧК на све начине, терористи жртве одводили и мучили и у Албанији

У Оптужници против шиптарских терориста УЧК: Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија пред Специјалним судом за ратне злочине на КиМ у Хагу, наводи се 118 инцидената током којих су жртве мучене у Албанији, у местима Цахан и Кукеш, али и на још неодређеним локацијама, пишу Новости.

Албанија је чинила страшне злочине на Косову и Метохији

Тај податак откривен је у захтеву одбране шиптарског терористе УЧК Кадрија Весељија, чија одбрана захтева да се ови злочини избаце из оптужнице, јер сукоба није било у Албанији. Адвокат Бен Емерсон тврди да „нема доказа да су се оружана непријатељства УЧК и српских снага прелила унутар Албаније, те да није доказано да је терористичка организација УЧК имала контролу над Албанијом“.

Ипак, оптужбе бацају сасвим другачије светло, јер се јасно наводи да су Срби, Роми и нелојални Албанци мучени и ван окупиране српске територије Косова и Метохије. То је у свом извештају о трговини органима Срба детаљно написао и известилац Савета Европе Дик Марти.

Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже, за „Новости„, да сматра да адвокати процедуралним питањима покушавају да одуговлаче процес, што, рецимо, често чине, покушајима да оспоравају суд.

Ми смо били у рату са терористичком групом која је насилно преводила наше држављање у Албанију. А да је Албанија била умешана, више је него очигледно. Они су пружали помоћ у нападима на Паштрику са циљем да се пробије државна граница, из Албаније су ишли копнени напади, одатле је наоружањем деловала албанска армија. На територији Албаније су били логори и о томе говори и Дик Марти“, каже Дрецун и додаје да је јасно да је Албанија била саучесник.

Истиче и да је оптужница добро написана и да тешко да могу да је пољуљају овакви потези адвоката.

Шиптарски терориста Тачи и његови ратни другови терете се за ратне и злочине против човечности, мучења, киднаповања и присилна затварања најмање 407 људи, од који је 98 убијено.

Одбрани спорни датуми

Весељијева одбрана захтева не само избацивање злочина из Албаније, већ и свих оних који су се десили пре средине 1998. године или после јуна 1999. године. Познато је да су напади на Србе посебно појачани после завршетка бомбардовања и одласка наше војске са Косова и Метохије.

Иначе, Специјални суд се бави злочинима од 1. јануара 1998. до 31. децембра 2000. године.

Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Свети Стефан Дечански

ВИНА „ДУША МЕТОХИЈЕ“

Пратите нас

КЛИК И ГЛЕДАЈ

Русија да се врати

НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

22. ГОДИНЕ ОКУПАЦИЈЕ

КРШЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПОСЕТИ ФЕЈСБУК СТРАНИЦУ

Pin It on Pinterest